Návrh letounu v koncepci amfibie vychátející z VUT 001 Marabu - Prokop, Vít (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2012)
Tato diplomová práce se zabývá konverzí letounu VUT 001 Marabu na amfibii. Její součástí je návrh geometrie plováku, a výpočet hydrodynamických a aerodynamických vlastností letounu VUT 031 Hydro. Jako poslední body je potom zpracován výpočet zatížení plováku, podvozku a ideový návrh mechaniky zatahování podvozku.

My master´s thesis deals with the design of amphibian hull for VUT 001 Marabu aircraft. Part of this work is aerodynamic and hydrodynamics design of hull including flight mechanics with, take of and landing on the water. The last point of work is load calculation of float and landing gear and design of landing gear retraction mechanics.
Design of amphibian aircraft based on VUT 001 Marabu
Keywords: Letoun; Marabu; amfibie; létající člun; návrh plováku; Aircraft; Marabu; amphibian; flying-boat; float design