Bazén - Sívek, Zdeněk (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Diplomová práce se týká novostavby samostatně stojícího krytého bazénu s jedním podzemním a jedním nadzemním podlažím, který je navržen pro maximální kapacitu 120 osob se dvěma bazény, dětským a plaveckým. Objekt je navržený obdélníkový s plochou střechou se zateplením. Obvodové konstrukce jsou provětrávané, zateplené, nosnou část tvoří železobeton. U bazénové haly tvoří většinu obvodové konstrukce prosklená fasáda. Zázemí pro zaměstnance je situováno v prvním podzemním podlaží. Veškeré technologie pro čištění bazénové vody, vzduchotechnika, kotelna, zázemí pro údržbu jsou situovány v prvním podzemním podlaží. Komíny jsou nerezové, umístěny na vnější straně budovy. Povrchovou úpravu podlah tvoří keramická dlažba. Bazénová vana je řešená jako takzvaná bíla vana. Nosnou konstrukci stropu nad bazénovou halou tvoří nosníky z dodatečně předpjatého betonu.

This thesis covers brand new detached indoor pool with one underground and one above ground floor, which is designed for a maximum capacity of 120 people, with two swimming pools, a children's swimming. The building is designed with a flat rectangular roof insulation. Envelopes are ventilated, insulated, bearing part consists of reinforced concrete. The pool hall make up the majority of the building envelope glass facade. Facilities for employees is located on the first basement floor. All technologies for cleaning pool water, air conditioning, boiler, facilities for maintenance are located on the first basement floor. Chimneys are stainless steel, placed on the outside of the building. The finish floors are ceramic tile. Pool bath is designed as a so-called white bathtub. The supporting structure of the ceiling above the pool hall beams are post-tensioned concrete.
Swimming pool
Keywords: Bazén; železobetonová monolitická konstrukce; železobetonový strop; železobetonové schodiště; kompaktní střecha; základový pás; zastavěná plocha; akumulační nádrž; dřevohliníková okna a dveře; Pool; monolithic concrete structures; reinforced concrete ceiling; concrete stairway; compact roof; strip foundation; built area; storage tank; aluminum windows and doors