Bytový dům - Kozumplíková, Markéta (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2020)
Bakalářská práce řeší projekt bytového domu, který je navržen v lokalitě doposud nezastavěného území ve Starém Městě, na parcele číslo 6318. V bytovém domě jsou umístěny celkem čtyři bytové jednotky ve dvou nadzemních podlažích. Objekt je řešen jako nepodsklepený s jednoplášťovou plochou střechou řešenou pomocí spádových klínů. Svislé nosné konstrukce jsou navrženy z keramických tvárnic Porotherm, cihelné bloky obvodového zdiva jsou vyplněny minerální izolací, což nahrazuje kontaktní zateplení. Vodorovné nosné konstrukce jsou navrženy jako železobetonové monolitické desky opatřeny sádrokartonovým podhledem. První nadzemní podlaží se skládá ze dvou bytů 2+KK, technické místnosti, sklepních kójí a prostoru pro shromažďování vlastníků a nájemníků. Ve druhém nadzemním podlaží se nachází dva byty 3+1. Ve venkovním prostoru před objektem je umístěno parkoviště s deseti parkovacími místy pro osobní automobily, z nichž jedno je rozšířeno pro invalidy. Zbývající část pozemku tvoří okrasná zahrada.

The bachelor thesis concerns a project of an apartment building which is designed in an undeveloped territory in Staré Město, parcel number 6318. The apartment building consists of four apartment units which are situated in two above-ground floors. There is no underground floor in the building object. The roof is designed as a flat roof with gradient wedges. Vertical supporting structures are made of ceramic blocks Porotherm. The blocks of the exterior masonry are filled with mineral insulation which substitutes the contact insulation system. The horizontal supporting structures are designed as reinforced concrete monolithic desks with plasterboard ceiling. The first above-ground floor consists of two apartments of size 2+KK, technical room, storage rooms and common room for meeting of tenants of the apartment building. In the second above-ground floor there are two apartments of size 3+1. In front of the object the parking lot is situated for ten personal cars, one of them reserved for handicap parking. The rest of the holding is used for a decorative garden.
Apartment house
Keywords: bytový dům; nepodsklepená budova; keramické tvárnice; základové pasy; plochá střecha; železobetonový monolitický strop; apartment house; building without cellar; clay masonry; foundation strips; flat roof; cast-in-place reinforced concrete floor