Zdravotně technické a plynovodní instalace v bytovém domě - Šebesta, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2025)
Bakalářská práce je zaměřená na zdravotně technické a plynovodní instalace v bytovém domě v obci Buchlovice, včetně jeho napojení na stávající inženýrské sítě. Teoretická část se zabývá zápachovými uzávěrkami. Výpočtová a projektová část je zaměřena na konkrétní návrh rozvodů kanalizace, vodovodu a plynovodu v bytovém domě a následné napojení těchto sítí na stávající inženýrské sítě. Objekt je má jedno podzemní podlaží a tři nadzemní podlaží. V prvním nadzemním podlaží se nachází 2 bytové jednotky a ordinace.

The bachelor's thesis is focused on sanitary and gas installations in an apartment building in the village of Buchlovice, including its connection to existing engineering networks. The theoretical part deals with odor traps. The calculation and design part is focused on the specific design of the sewerage, water supply and gas pipeline in an apartment building and the subsequent connection of these networks to existing engineering networks. The building has one underground floor and three above-ground floors. The first above-ground floor contains 2 residential units and a doctor's office.
The Sanitary and Gas Instalation of the Apartment Building
Keywords: Bytový dům; splašková kanalizace; dešťová kanalizace; vnitřní vodovod; domácí plynovod; zdravotně technické a plynovodní instalace; vodovodní přípojka; kanalizační přípojka; zápachové uzávěrky; Apartment building; sewage system; rainwater system; internal water supply system; domestic gas pipeline; medical technical and gas pipeline installation; water connection; sewage connection; odor barriers