Modul pro hledání cest na mřížce pro herní engine Godot - Uhlíř, Miloš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2025)
Tato diplomová práce se zabývá vývojem rozšiřujícího modulu pro hledání cest v mřížce polí pro herní engine Godot. Cílem je vytvořit plug-and-play modul, který bude schopný nalézt cesty na mapách se čtvercovým, isometrickým a hexagonálním tvarem polí mřížky. Pro nalezení cest byly vybrány 3 algoritmy, a to A*, Dijkstrův algoritmus a Dynamické programování. Tento modul byl úspěšně vytvořen a je plně funkční. Po testování byly odhaleny určité nedostatky a nestability, které je v plánu v budoucnu odstranit, a zároveň pokračovat ve vývoji tohoto modulu. Tento modul je veřejně publikován a volně dostupný pod CC-BY-SA 4.0 licencí.

This thesis deals with the development of an extension module for pathfinding on an tile grid for the Godot game engine. The goal is to create a plug-and-play module that will be able to find paths on maps with square, isometric and hexagonal tile shapes. 3 algorithms were selected for finding paths, namely A*, Dijkstra's algorithm and Dynamic Programming. This module was successfully created and is fully functional. After testing, certain shortcomings and instabilities were revealed, which are planned to be removed in the future, while continuing the development of this module. This module is publicly published and freely available under the CC-BY-SA 4.0 license.
Grid pathfinding plugin for game engine Godot
Keywords: Hledání cest; Godot engine; GDExtension; A*; Dijkstra; Dijkstrův algoritmus; Dynamické programování; Manhattanská metrika; Euklidovská metrika; Metrika Octile; Chebyshevova metrika; Pathfinding; Godot engine; GDExtension; A*; Dijkstra; Dijkstra's algorithm; Dynamic programming; Manhattan metric; Euclidean metric; Octile metric; Chebyshev metric