Návrh asistenčního mobilního robotu pro následování osob - Šamánek, Jan David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2023)
V úvodu práce je představeno několik algoritmů pro detekci osob, detekci gest a sledování osob v obraze. Následující část se zaměřuje na popis vytvořeného programu. Jmenovitě realizaci detekce osob, detekce gest, sledování osob a aplikaci programu na robotickou platformu. V rámci této práce je taktéž řešeno řízení robotické platformy na základě výstupů z vytvořeného programu.

At the beginning of the thesis, several algorithms for person tracking, gesture detection, and person tracking are presented. The following section focuses on the description of the created program. Namely, the implementation of person detection, gesture detection, person tracking, and program application to the robotic platform. This work also handles the control of the robotic platform based on the outputs of the created program.
Design of an assistive mobile robot for following people
Keywords: detekce osob; sledování osob; detekce gest; Kalmanův filtr; Jetbot; person detection; person tracking; gesture detection; Kalman filter; Jetbot