Modelem řízený návrh softwarových systémů - Hanák, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2016)
Tato práce se zabývá moderním přístupem při vytváření softwarových systémů, který se nazývá modelem řízený návrh softwarových systémů. Jedná se o metodiku, která odstraňuje řadu kritických problémů, jež se vyskytují při konvenčním návrhu systémů. Hlavní myšlenka tohoto poměrně nového přístupu se zakládá na možnosti automatického, či poloautomatického generování výsledného kódu z konceptuálních modelů.

This bachelor thesis deals with modern approach in creating software systems that is named Model-Driven Software Development. This metodology eliminates a lot of critical problems that can appear in conventional metodologies of creating software systems. Main idea of this approach is based on posibility to generate final code from conceptual models that can be done automatically or semi-automatically.
Model Based Design of Software Systems
Keywords: objektově orientované Petriho Sítě; DEVS; PNtalk; softwarové inženýrství; object oriented Petri Nets; DEVS; PNtalk; software engineering