Návrh úpravy účtového rozvrhu pro účely finančního výkaznictví v příspěvkové organizaci - Holubová, Jana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2008)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku účetnictví příspěvkových organizací. Cílem bakalářské práce je návrh úpravy účtového rozvrhu příspěvkové organizace ABC, a to jak za účelem jeho zpřehlednění, tak rovněž s důrazem dodržení primárního požadavku na účetnictví, kterým je věrné a poctivé zobrazení ekonomické reality.

The Bachelor Thesis is focused on an issue of accounting of allowance organizations. The aim of the work is to propose a modification of chart of accounts in allowance organization ABC. This modification follows a purpose of greater clarity of chart of accounts, keeping the principle of true and fair view at the same time.
Project of a Chart of Accounts Adjustment for Financial Reporting Purposes in an Allowance Organization
Keywords: Příspěvková organizaca; Účetnictví; Směrná účtová osnova; Rozvaha; Výsledovka; Allowance Organization; Accounting; Chart of Accounts; Balance Sheet; Profit and Loss Statement