Model inteligentního řízení dopravy - Lankaš, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2023)
Cílem práce je navhrnout a implementovat dopravní model za použití vhodných softwarových prostředků. Součástí práce je též návrh tří nejčasteji používaných metod řízení dopravy. Navržený model slouží jako základ pro stanovení optimální metody řízení dopravy pomocí simulací.

The aim of this thesis is to design and implement traffic model with use of appropriate software tools. Part of the thesis is also design of three types of traffic control that are used the most. Designed model is basis for determining the most optimum type of traffic control with use of simulations.
Model of Intelligent Traffic Control
Keywords: Mikroskopický model; Řízení dopravy; SSZ; ITS; Inteligentní řízení; Žarošická; Jedovnická; Aimsun; Microscopic model; Traffic control; Traffic lights; ITS; Intelligent control; Žarošická; Jedovnická; Aimsun