Hra Sokoban a umělá inteligence - Žlebek, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2021)
Tato práce je zaměřena na řešení hry Sokoban metodami umělé inteligence. Teoretická část popisuje hru Sokoban, problematiku stavového prostoru a princip vybraných prohledávacích algoritmů. V rámci praktické části byly v jazyce Python implementovány popsané algoritmy a bylo vytvořeno grafické uživatelské rozhraní. V závěrečné části byly provedeny srovnávací experimenty.

The thesis is focused on solving the Sokoban game using artificial intelligence algorithms. The first part of the thesis describes the Sokoban game, state space and selected state space search methods. In the second part selected methods were implemented and graphic user interface was created in the Python environment. Comparative experiments were executed in the final part.
Sokoban game and artificial intelligence
Keywords: Sokoban; hledání nejkratší cesty grafem; neinformované prohledávání; informované prohledávání; Single Player Monte Carlo Tree Search; Sokoban game; shortest path problem; uninformed search; heuristic search; Single Player Monte Carlo Tree Search