Nejistota měření parametrů fotovoltaických modulů různých technologií - Telíšek, Antonín (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2023)
Bakalářská práce se věnuje stanovení nejistot měření parametrů fotovoltaických panelů vyrobených různými technologiemi výroby. Jsou zde uvedeny technologie výroby jednotlivých typů fotovoltaických panelů, seznámení s problematikou nejistot měření a měření voltampérových charakteristik fotovoltaických panelů. Toto měření bude realizováno metodou flash na solárním simulátoru Pasan Sun Sim 3c. Z naměřených průběhů budou stanoveny základní parametry fotovoltaických článků a jejich nejistoty.

The bachelor´s thesis is devoted to the determination of uncertainties in the measurement of parameters of photovoltaic panels produced by different manufacturing technologies. The production technologies of different types of photovoltaic panels, introduction to the issue of uncertainties and measurement of volt-ampere characteristics of photovoltaic panels are presented. This measurement by flash method will be realized on solar simulator Pasan Sun Sim 3c. From the measured characteristics the basic parameters of the PV cells and their uncertainties will be determined.
Uncertainty in the measurement of parameters of photovoltaic modules of different technologies
Keywords: Fotovoltaický článek; fotovoltaický panel; nejistota měření; měření voltampérových charakteristik; standartní testovací podmínky; solární simulátor; Photovoltaic cell; photovoltaic panel; measurement uncertainty; measurement of voltampere characteristics; standard test conditions; solar simulator