Parní generátor vyhřívaný tekutým sodíkem - Kóša, Štefan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2008)
Tato závěrečná práce se týká návrhu parního generátoru (sekunárního výměníku) pro rychlý množivý reaktor. Práce zahrňuje návrh projektové varianty, tepelný, hydraulický a pevnostní výpočet, dále posouzení navrženého výměníku z hlediska jaderné bezpečnosti. Součástí je i výkresová dokumentace vybraných částí.

This bachelor’s thesis is concerned with engeneering a steam generator (secondary heat exchanger) for a fast breeder reactor. It includes proposal of the projected type, thermal, hydraulic and strenght calculation, and examination of a proposal in light of nuclear safety. It contains a lay-out of selected parts.
Steam generator heated with liquid sodium
Keywords: parní generátor; tepelný výměník; tekutý sodík; rychlý množivý reaktor; steam generator; heat exchanger; liquid sodium; fast breeder reactor