Vzdálená správa mikrokontroléru přes Internet - Kulig, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2009)
Tématem mé bakalářské práce je vzdálená správa mikrokontroléru přes Internet. Výstupem bude internetová stránka (pomocí níž bude možná komunikace s vývojovou deskou) a konstrukce samotné vývojové desky. Vzhledem k dosti složitému protokolu TCP/IP použiji jednoduchý operační systém Nut/OS ve spojení s převodníkem RTL8019AS (umožňující převod Ethernet na ISA sběrnici) a s mikrokontrolérem ATmega128.

The title of my bachelor’s thesis is Control of microcontroller via Internet. The result will be a web page (through this page it will be possible to communicate with a development board) and a design of development board itself. Due to complexity of TCP/IP protocol, I am going to use a simple operating system Nut/OS with the converter RTL8019AS (enabling transfer Ethernet to ISA bus) and with microcontroller ATmega128.
Control of microcontroller via Internet
Keywords: Internetová stránka; Nut/OS; vlákno; Ethernetový převodník; mikrokontrolér.; Web page; Nut/OS; thread; Ethernet controller; microcontroller.