Vytápění bytového domu - Schindler, Alexandr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2024)
Cílem této práce je návrh vytápění a přípravy teplé užitkové vody bytového domu. V teoretické části je řešen princip fungování čerpadel, jejich rozdělení podle konstrukce a jejich využití. Detailněji jsou zde popsána oběhová čerpadla určená pro vytápění. Výpočtová část zahrnuje výpočet teplotní bilance, návrh zdroje pro vytápění a ohřev teplé vody, návrh otopné soustavy a následně návrh a posouzení jednotlivých zařízení a regulačních armatur. Projektová část obsahuje projektovou dokumentaci zpracovanou na úrovni dokumentace pro provedení stavby a technickou zprávu. Projektová část vychází z části výpočtové.

The aim of this thesis is to design the heating and hot water preparation system of an apartment building. The theoretical part discusses with the principle of operation of pumps, their classification according to their construction and their use. Circulation pumps for heating are described in detail. The calculation part includes the calculation of the temperature balance, the design of the source for heating and hot water, the design of the heating system and then the design and assessment of individual devices and control valves. The design part includes the design documentation prepared at the level of the construction documentation and the technical report. The design part is based on the calculation part.
Apartment building heating
Keywords: Vytápění; otopná soustava; kondenzační kotel; oběhové čerpadlo; otopná tělesa; bytová měřící sestava; Heating; heating system; condensing boiler; circulating pump; heating elements; residential measuring set