Rám přívěsu pro přepravu odvalovacích kontejnerů - Vlasák, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2009)
Tato diplomová práce se zabývá pevnostní kontrolou rámu třínápravového přívěsu pro přepravu odvalovacích kontejnerů. Celková hmotnost přívěsu je 27000 kg. Tento výpočet je proveden pomocí metody konečných prvků v programu I-DEAS. Dále byla posouzena nebezpečná místa a navržena jejich optimalizace. Součástí této práce je výkresová dokumentace navržených změn.

This diploma thesis deals with the strength analysis of three-axle frame for containers with driving drum. Total weighth of the trailer is 27 000 kg. Finite elemenths method was used for this calculation in programme I-DEAS. Dangerous parts of the construction were examined and their optimization was proposed. The final part consists of the drawing documentation of the recomended design changes.
Trailer frame for transport of container with driving drum
Keywords: Přívěs; rám; ACTS přeprava; MKP; Trailer; frame; ACTS transport; FEM