Konstrukční lamelové dřevo vyztužené kompozitními materiály - Kovács, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Diplomová práce popisuje experimentální program, který zkoumá zesílení nosníků z lepeného lamelového dřeva pomocí kompozitní výztuže. Práce porovnává chování nosníků zesílených kompozitní výztuží s nosníkem nevyztuženým a s nosníkem z rostlého dřeva. Práce se dále zabývá určováním a vyhodnocováním fyzikálně-mechanických vlastností použitých materiálů.

This master’s thesis describes an experimental program investigating the strengthening of beams of glued laminated timber with composite reinforcement. The work compares the behavior of beams reinforced with composite reinforcement with unreinforced beam and with solid timber beam. The work also deals with identifying and evaluating the physic-mechanical properties of materials.
Structural laminated wood reinforced with composite materials
Keywords: lepené lamelové dřevo; kompozitní výztuž; zesilování; čtyřbodová zatěžovací zkouška v ohybu; fyzikálně-mechanické vlastnosti; glued laminated timber; composites reinforcement; strengthening; four point flexure testing; physic-mechanical properties