Chybové frekvence ložisek - Životský, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2008)
Tato práce se zabývá chybovými frekvencemi ložisek, protože ložiska jsou součástí téměř každého rotačního stroje. Pro daný druh ložisek a způsobené vady porovnává vypočtené teoretické chybové frekvence s frekvencemi získanými pomocí experimentu. Popisuje různé způsoby měření chybových frekvencí, které jsou více nebo méně použitelné v praxi. Dále se zabývá možnými způsoby odhalení chybových frekvencí pro konkrétní vady ložisek.

This dissertation deals with error frequences of bearing because the bearing is part of every rotary machine. Certain type of bearing and caused defect is being compared with error frequences which are acquired by experiment. Various kinds of measurement which are more or less applicable in use are being described. Further the dissertation deals with other possible ways of detection error frequences for particular defects of bearing.
Bearings Error Frequencies
Keywords: Technická diagnostika; Chybové frekvence; Vady ložiska; Technical diagnostics; Error frequences; Defects of bearing