Hodnocení výkonnosti AGROMORAVIA, a.s. pomocí analýzy časových řad - Polach, Milan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2014)
Tato diplomová práce se zabývá zhodnocením výkonnosti AGROMORAVIA, a.s. pomocí klasických, moderních a statistických metod a následnou formulací vlastních návrhů a jejich přínosů na zlepšení výkonnosti podniku. Na základě provedených analýz jsou výsledky porovnány s konkurenčním podnikem. Dále vybrané ekonomické ukazatele jsou podrobeny statistické analýze a jejím výsledkem je predikce budoucího vývoje, ze kterého čerpá cenné informace, které slouží k návrhům na zlepšení stávající situace podniku v následujících letech. Analýzy jsou provedeny za období let 2006 až 2012.

This master‘s thesis deals with the performance evaluation AGROMORAVIA, a.s. using of classic, modern and statistical methods and subsequent formulation of own designs and their benefits to improve company performance. Based on the analysis results are compared with a competitor. In addition, selected economic indicators are subjected to statistical analysis and the result is a prediction of future development, from which derives valuable information that serves the proposals for improving the current situation of the company in the coming years. Analyses are performed for the period 2006 to 2012.
Assessment of the Efficiency of the AGROMORAVIA, a.s. Using Time Series Analysis
Keywords: Výkonnost podniku; finanční analýza; ekonomické ukazatele; ekonomická přidaná hodnota (EVA); Balanced Scorecard (BSC); benchmarking; statistická analýza; regresní analýza; časové řady.; Company performance; financial analysis of a company; economic indicators; economic value addend (EVA); Balanced Scorecard (BSC); benchmarking; statistical analysis; regression analysis; time series.