Metodika a zpracování měření u neznámých BLDC motorů - Holoubek, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2013)
Tato práce je zaměřena na metodiku a měření BLDC motorů. V první části je uvedeno dělení elektrických motorů, jejich konstrukce a princip činnosti. Druhou část tvoří BLDC motory a jejich přehled, použití v aplikacích a vypsání vybraných motorů z katalogu firmy Maxon Motor ag. V závěru práce je zpracována metodika a realizace měření BLDC motoru BOYANG BY92BL48-4000-2200.

This thesis focuses on methodology and measurement of BLDC motors. The first section provides a division of electric motors, their construction and principles of operation. The second part describes an overview of BLDC motors, use in applications and list of selected motors from the Maxon Motor AG company. At the end is methodology and implementation of measurement of BLDC motor BOYANG BY92BL48-4000-2200.
Methodology and processing of unknown BLDC motor measurement
Keywords: bezkomutátorový stejnosměrný motor; elektronicky komutovaný motor; BLDC; EC; elektrické motory; brushless DC motor; electronically commutated motor; BLDC; EC; electric motors