Rozvoj místních komunikací v obci Přibyslavice - Dušek, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2018)
Předmětem diplomové práce je pomoci obci Přibyslavice s rozvojem místních komunikací. To zahrnuje projekční činnost podle současných potřeb obce a související konzultace s vedením obce a příslušným stavebním úřadem. Konkrétně byl vypracován pasport místních komunikací a následně navrhnuto rozšíření komunikační sítě v obci o 3 nové komunikace, kolem kterých vzniknou stavební parcely. Pod komunikacemi je navrhnuta nová splašková i dešťová kanalizace a vodovod. Při návrhu byl kladen důraz na co nejmenší zásah do parcel mimo vlastnictví obce, pohodlný přístup na stávající využívané pozemky, bezpečné napojení na stávající krajskou silnici III/3798 a dostatečné poloměry pro projetí hasičského/popelářského vozidla.

The aim of the diploma thesis is to help the town of Přibyslavice with the development of local communications. This includes project work based on the current needs of the town and related consultations with local representatives and building authority. First, a passportization of local communications was drawn and subsequently, widening of the communication network by three new roads was suggested. This will enable creation of new building plots. New sewage and rainwater drainage, together with water conduit, were designed. Emphasis was put on avoiding interference with plots not owned by the town, on comfortable access to currently used plots, safe connection to the existing regional road no. III/3798, and sufficient radius for passage of firefighters and a garbage truck.
Development of local roads in Přibyslavice
Keywords: Místní komunikace; pasport komunikací; splašková kanalizace; dešťová kanalizace; vodovod; Přibyslavice; Otmarov; silnice III/3798; local communications; passportization of communications; sewage; rainwater drainage; water conduit; Přibyslavice; Otmarov; road no. III/3798