Rekonfigurovatelná vícepásmová anténa - Havlín, Radomil (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
Tato práce se zabývá modelováním a výrobou rekonfigurovatelných vícepásmových planárních antén, které umožňují elektrické přepínání pracovních pásem. Po nasimulování antén s PIN diodou a FET přepínačem v komerčním programu CST MW následovala optimalizace antén pro zadaný substrát. Následně bylo přistoupeno k realizaci antén. Dalším krokem bylo porovnání výsledků simulací s hodnotami měření na experimentálních anténách.

This thesis deals with modeling and produce of reconfigurable multi-band planar antennas, which allow electrical shifting of frequency band. After antennas simulation with PIN diode and FET switch in a commercial program CST MW, another step is to optimize the antenna for a new substrate. The next step was to produce antennas. Finally, the optimized antennas are compared with the measurement on experimental antennas.
Reconfigurable multiband antenna
Keywords: Rekonfigurovatelná vícepásmová planární anténa; aktivní prvky; PIN dioda; GaAs FET přepínač; MEMs přepínač; přepínání pracovních pásem; modelování.; Reconfigurable multi-band planar antenna; active devices; PIN diode; GaAs FET switch; MEMs switch; shifting bands; modeling.