Přestavba křižovatky silnic I/54 x II/498 x III/05417 ve Slavkově - Kubík, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2021)
Předmětem diplomové práce je zpracování projektové dokumentace rekonstrukce křižovatky v rámci studie. Předmětná křižovatka se nachází v obci Slavkov, ve zlínském kraji, kde se protínají komunikace I/54, II/498 a III/05417. Cílem návrhu je vytvoření přehledného průsečíku trojice komunikací různých kategorií a zajištění bezpečného a plynulého dopravního proudu, stejně jako zvýšení komfortu chodců a uživatelů hromadné dopravy. Práce zpracovává základní návrh 2 variant, přičemž vybírá variantu usměrnění stávající průsečné křižovatky jako nejvhodnější, která je zpracována podrobně v rámci průvodní zprávy a výkresové dokumentace.

The diploma thesis is dealing with design of junction reconstruction in the framework of anurbanistic study. The junction is located in Slavkov village, Zlín region, where the I/54, II/498 and III/05417 roads intersect each other. The aim of the project is to design well-arranged intersection of three different types of roads and create safe, comfortable and pedestrian friendly crossroad. There are two basic versions. The modification of junction was elected as the most suitable version, which is designed and specified by technical report and drawings.
Crossroad I/54 x II/498 x III/05417 in Slavkov - Study
Keywords: Obec Slavkov; rekonstrukce intravilánu; křižovatka; průsečná křižovatka; autobusový terminál; parkoviště; dopravní značení.; Village Slavkov; reconstruction of the urban area; intersection; bus terminal; car park; traffic signs.