Mikroporézní oxidy přechodných kovů pro bioelektronické elektrody s vysokou elektrochemickou kapacitou - Kaděrová, Nikol (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2025)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou využití mikroporézních oxidů přechodných kovů k přípravě bioelektronických elektrod s vysokou elektrochemickou kapacitou. Pomocí elektrochemických metod porovnává měrnou kapacitu, transientní napětí a elektrochemickou impedanci planárních a porézních vrstev oxidu hliníku a vyhodnocuje možnosti jejich v aplikace v biologii a medicíně.

This bachelor thesis deals with the utilization of microporous transition metal oxides for the preparation of bioelectronic electrodes with high electrochemical capacitance. Using electrochemical methods, it compares the specific capacitance, transient voltage, and electrochemical impedance of planar and porous aluminum oxide layers, and evaluates their potential applications in biology and medicine.
Microporous metal oxides for high charge-injection capacity bioelectronics electrodes
Keywords: Anodizace; elektrochemická kapacita; porézní oxidy; přechodné kovy; Anodization; electrochemical capacitance; porous oxides; transition metals