Platforma pro realizaci deskových her na počítači - Křenek, Aleš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2013)
Práce si klade za cíl vytvořit interpret a uložení herních prvků. Jejím primárním cílem je vytvořit platformu pro tvorbu deskových her, která bude použitelná i člověkem, který nemá znalosti z oboru programování. Sekundárními cíli projektu je multiplatformní řešení, včetně možné komunikace dvou různých platforem, přenositelnost editorem vytvořených definic deskových her a uložení veškerých vytvořených dat v podobě čitelné člověkem.

Work aims to create Board games interpreter and repository of game elements. The primary goal of work is to create a platform for board game realization, witch can be used also by someone who does not have knowledge in the field of programming. Secondary objectives of the project is a cross-platform solution, including possible communication between two different platforms, portability of created board game definitions and store of all data in human-readable form.
Framework for Board Games Realization on Computer
Keywords: deskové hry; uživatelská přístupnost; multiplatformní řešení; board games; user-friendliness; multiplatform solution