Metody analýzy spolehlivosti - Ptáčková, Ludmila (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2017)
Bakalářská práce se zabývá metodami analýzy spolehlivosti. V teoretické části práce jsou popsány nejčastěji využívané metody analýzy spolehlivosti. Následně byla vybrána jedna z těchto metod, konkrétně metoda FMEA, a uplatněna v praxi. V rámci praktické části práce byla ve firmě SCHOTT CR, s.r.o. v Lanškrouně provedena aktualizace PFMEA na proces vrtání u konkrétního výrobku. V závěru práce je uvedena možnost využití programu APIS IQ pro tvorbu zápisu PFMEA.

This bachelor thesis deals with methods of reliability analysis. The theoretical part of the thesis describes the most frequently used methods of reliability analysis. Subsequently, one of these methods was selected, namely the FMEA method, and applied in practice. As part of the practical part of the work, SCHOTT CR, s.r.o. In Lanskroun, PFMEA has been updated to the drilling process for a specific product. At the end of the thesis is mentioned the possibility of using APIS IQ program for creation of PFMEA writing.
Methods for reliability analysis
Keywords: Spolehlivost; Analýza způsobů a důsledků poruch; Analýza stromu poruch/ poruchových stavů; Analýza stromu událostí; Analýza blokového diagramu bezporuchovosti; Markovova analýza.; Reliability; Failure/Fault Modes and Effects Analysis; Fault/failure tree analysis; Event Tree Analysis; Realibility Block Diagramme; Markov analysis.