Brno Komárov - centrum - urbanistická studie - Kilnarová, Pavla (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury)
Z průzkumu, které provedlo moje náměstí vyplývá, že v Brně existují čtvrti, které nemají své centrum v podobě náměstí. Nebo je kvalita daného prostoru velmi nízká. Práce se zabývá hledáním společných znaků, a možností, jak postupovat při jejich utváření od měřítka celého města po konkrétní veřejná prostranství.

There are a quarters in Brno that have no public centre which is represent by square. There could be also squares that have low quality. The diploma project is looking for common feature and oportunities how to act in developing new public spaces at that areas from concept of whole city to single public space.
Brno Komárov - centre, urban design study
Keywords: Brno; náměstí; sídliště; náves; veřejný prostor; Brno; square; housing estate; village square; public space