Jednoúčelový stroj pro montáž termostatu - Hajda, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2017)
Cílem bakalářské práce je navrhnout jednoúčelový stroj pro kompletaci termostatu do spalovacího motoru osobního automobilu. V prvé řadě je potřeba navrhnout koncepční řešení, které je schopno složit termostat v co nejkratším čase, nebude v rozporu s konstrukčním omezením, zástavbovými rozměry a v neposlední řadě bude stroj ergonomický a uživatelský přívětivý. Následně vybraná varianta bude zkonstruovaná a na základě výkresové dokumentace se vyrobí jednoúčelový stroj, který bude pracovat v třísměnném provozu.

The aim of the bachelor's thesis is to design a single-purpose machine for completion the thermostat into combustion engine of a vehicle. First of all, it is necessary to design a conceptual solution that is able to lay down the thermostat in the shortest possible time, will not conflict with construction restrictions, the installation dimensions, and last but not least, the machine will be ergonomic and user-friendly. The subsequently selected variant will be designed and based on the drawing documentation will be produced a single-purpose machine, which will operate in three-shift work.
Single-purpose machine for mounting of thermostat
Keywords: jednoúčelový stroj; termostat; poloautomatický výrobní stroj; single-purpose machine; thermostat; semi-automatic production machine