Vzduchotechnika administrativní budovy - Kroupa, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Projekt řeší návrh vzduchotechniky do vybrané části administrativní budovy. Tato část se nachází v celé levé polovině budovy v 1.NP. Budova je dvoupatrová, nepodsklepená, má všechna okna neotvíravá. Vzduchotechnika řeší nucené větrání budovy, bilanční výpočty tepla a chladu, zisky, ztráty. Koncepční řešení návrhu systémů v části budovy, návrh a umístění větracích jednotek s ohledem na ekonomiku provozu i investic.

Thesis solves design of air conditioning in selected part of the office building. The building has two floors, there isn't a basement and no open windows. The airconditioning solves forced ventilation of the building, balance calculation of heat load and heat loss. Conceptual resolution of the designing systems in selected part, desing and placement of ventilation devices with regard to economy and investment.
Ventilation and air conditioning of office building
Keywords: Vzduchotechnika; nucené větrání; administrativní budova; Air conditioning; forced ventilation; office building