Fotopletysmograf s možností hodnocení naměřených křivek - Vyskočilová, Marta (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2014)
Bakalářská práce se zabývá metodami objemového měření tkáně pletysmografickou metodou se zaměřením na fotopletysmografií. Tato metoda slouží ke stanovení reaktivity cév a jakosti prokrvení zkoumané tkáně. Pro snímání pletysmografické křivky byl navrhnut a sestrojen přípravek, který komunikuje s počítačem přes multifunkční NI USB kartu. Pro další zpracování signálu byl sestrojen virtuální instrument v programovacím prostředí LabVIEW a funkce zařízení vyzkoušena na pokusných osobách.

Bachelor thessis deals with the methods of measurement of tissue volume with plethysmographic method focusing on photopletysmography. This method is used to determine the reactivity of blood vessels and blood flow to the quality of the investigated tissue. For shooting plethysmographic curve was designed and made device that communicates with the computer via multifunction NI USB card. For further signal processing was designed the virtual instrument in programming environment LabVIEW and device function was tested on test subjects.
Photopletysmograph with evaluation of recorded lines
Keywords: Fotopletysmografie; fotopletysmografická křivka; puls; LabView; Photopletysmography; photopletysmography wave; pulse; LabVIEW