Písty vznětových motorů osobních vozidel - Jašek, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2017)
Tato práce se zabývá pístní skupinou vznětových motorů. Hlavně je zaměřena na písty vznětových motorů. Dále je proveden návrhový výpočet pístu pro vznětový motor a následné vyhodnocení výpočtů.

This thesis deals with a piston group of diesel engines. It mainly focuses on diesel engines. Then a design calculation of the piston for the diesel engine is carried out and the subsequent evaluation of the calculations.
Keywords: Pístní skupina; píst; pístní kroužky; pístní čep; vznětový motor; Piston group; piston; piston rings; piston pin; diesel engine