Studie operativního řízení výroby ve vybrané firmě - Černohousová, Pavla (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2012)
Tato práce se zabývá studií operativního řízení výroby, konkrétně divize lisovny plastů. Studie analyzuje současný stav operativního řízení výroby a především se zaměřuje na materiálový a informační tok. Na základě výsledků analýzy eliminuje zjištěné nedostatky. Z tohoto důvodu se v návrhové části zabývá optimalizací informačního toku pomocí zavedení modulárního výrobního informačního systému. Na konci práce jsou uvedeny získané přínosy uvedeného řešení a ekonomické vyhodnocení navrhované možnosti.

This thesis studies the operational management of production, particularly the divison of plastic mill. The study analyses current state of operational management of production and especially focus on physical and information flow. Based on the results of the analysis, study eliminates discovered defects. For that reason, design part is focused on optimization of informational flow by introduction of modular manufacturing information system. At the end of the thesis are presented benefits of mentioned solution and economic evaluation for the proposed options.
The Study of Operational Production Management in Selected Firm
Keywords: Operativní řízení výroby; informační tok; materiálový tok; MES systémy; zpětná vazba.; Operational management of production; flow of information; flow of material; MES system; feedback.