Polohovací zařízení radaru - Černohous, Josef (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2010)
Diplomová práce se v první části zabývá současným poznáním v oblasti elektromagnetických vln, historií, vývojem a rozdělením radiolokátorů, druhy radarových antén a rozdělením nosných konstrukcí radiolokátorů. V druhé části se zabývá formulací problému a její analýzou. Třetí část vymezuje konkrétní cíle diplomové práce a čtvrtá část navrhuje metodu přístupu k řešení. V páté části je obsažen návrh a výběr variant konstrukce. Šestá část rozebírá vybranou variantu konstrukce a popisuje její jednotlivé části. Poslední sedmá část práce obsahuje zhodnocení konstrukce po stránce konstrukční, technologické a ekonomické.

Diploma thesis concerns in the first part about current knowledge in the field of electromagnetic waves, the history, development and distribution of radar, radar antenna types and distribution of structure radars. The second part deals with the problem formulation and analysis. The third part defines the specific goals of diplomas thesis and the fourth part proposes a solution methode. Design and design selection is included in fifth part. The sixth section analyze selected variant and describes its components. Final seventh part contains design assessment of structural, technological and economic aspect.
Track point of radar
Keywords: Radar; radiolokátor; elektromagnetické vlnění; servomotor; kroužkový sběrač; koncový spínač; kuželíkové ložisko; Radar; electromagnetic wave; servodrive; slip ring; limit switch; tapered roller bearing