Uživatelské rozhraní pro decentralizované národní volby - Malínek, Libor (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2022)
Práce popisuje vývoj decentralizované aplikace a uživatelského rozhraní pro hlasovací protokol v jazyce Rust. Cílem práce bylo vytvořit aplikaci, která je jednoduchá pro ovládání uživatelem a zároveň splňuje bezpečnostní prvky podle hlasovací protokolu. Výsledkem práce je decentralizovaná aplikace splňující náležitosti daného hlasovacího protokolu a jejího uživatelské rozhraní, které bylo upraveno dle uživatelské zpětné vazby. Po teoretické stránce se práce zabývá decentralizovanými aplikacemi a principem jejich fungování. Práce též popisuje jazyk Rust a jeho webové frameworky.

The thesis describes the development of a decentralized application and user interface for the voting protocol in the Rust language. The main subject of work was to create an application that is easy to control by the user and at the same time meets the security elements according to the voting protocol. The result of the work is a decentralized application that meets the requirements of the voting protocol and its user interface, which was modified according to user feedback. From a theoretical point of view, the work deals with decentralized applications and the principle of their operation. The thesis also describes the Rust language and its web frameworks.
User Interface of Decentralized National Elections
Keywords: uživatelské rozhraní; GUI; Rust; elektronické hlasování; internetové hlasování; e-voting; blockchain; smart kontrakt; decentralizovaná aplikace; user interface; GUI; Rust; electronic voting; internet voting; e-voting; blockchain; smart contract; decentralized application