Řešení technologie součásti "Nátrubek" ve firmě ČKD Hradec Králové. - Hampl, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2009)
Zpracování kompletní výrobní dokumentace pro zadanou součást „Nátrubek“ pro univerzální a CNC stroje. Výroba součásti je navržena základními obráběcími metodami (tj. soustružení, frézování a vrtání). Zhodnocení je provedeno na podmínky zavedení do výroby vyhovující pro firmu ČKD Hradec Králové.

Processing complete producting documentation for engaged part of „screw socket" for universal and CNC machines. Production components is designed basic shaping way (as turning, milling and drilling). Estimation is designed on conditions introduction to the production suitable for company ČKD Hradec Králové.
Solution technology of production "Nátrubek"-part in condition firm ČKD.
Keywords: soustružení; frézování; vrtání; univerzální stroj; CNC soustruh; vrták; soustružnický nůž; frézovací hlava; mosaz; vyměnitelná břitová destička; turning; milling; drilling; various-purpouse machine; CNC turning machine; drill; turning tool; cutter head; brass; inserts