Termodynamické tepelné čerpadlo - Knebl, Viktor (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2020)
Tato diplomová práce pojednává o návrhu termodynamického tepelného čerpadla, sloužícího k využití tepelné energie spalin, které vznikají spalováním zemního plynu v teplárenském kotli. Je proveden výpočet průtočných částí kompresoru kompandéru, obtokového kompresoru a turbíny. Součástí práce je zjednodušený návrh převodovky a ekonomické zhodnocení instalace tepelného čerpadla. Příloha práce obsahuje technickou dokumentaci

This diploma thesis deals with the design of thermodynamic heat pump, used to utilize thermal energy of flue gases arised from the combustion of natural gas in a heat exchanger. The flow rates of the compader compressor, bypass compressor and turbine are calculated. Part of this thesis is simplified design of gearbox and economical evaluation of heat pump installation. The appendix of the thesis contains technical documentation.
Thermodynamic Heat pump
Keywords: Termodynamické tepelné čerpadlo; kompresor; turbína; Thermodynamic heat pump; compressor; turbine