Vyhodnocení technicko-ekonomických parametrů letounů pro výcvik pilotů PPL(A) - Hloucal, Aleš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2008)
Cílem bakalářské práce je na základě rozborů statistiky a vlastní analýzy stanovit nejvhodnější typ výcvikového letounu pro základní výcvik pilotů PPL(A). Tedy vyhodnotit požadavky předpisu JAR-FCL 1 na vhodný výcvikový letoun pro základní výcvik pilotů pro získání průkazu způsobilosti PPL(A). Provést průzkum trhu, zpracovat a vyhodnotit podrobnější statistiku používaných typů v této kategorii letounů. Analýza by měla zahrnovat nejen technické aspekty, ale také ekonomické aspekty.

Tendency of my bachelor work is on the basis of analysis of statistics and own analysis determine an optimal type of training aircraft for basic pilot training PPL(A). Evaluate JAR-FCL 1 requirements for an available training aircraft for basic pilot training PPL(A). Carry out market research, work and evaluate more detailed statistics of used types in those caregory of aeroplanes. Analysis would had include not only technical aspects, but also economic aspects.
Evaluation of technical and economical parameters of the airplanes for PPL(A) pilot training
Keywords: Letadlo; Výcvik; Cessna; Zlín; Aircraft; Training; Cessna; Zlin