Bezdrátový komunikační modul pro výukový kit Minerva - Fiľo, Richard (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2022)
V práci sa zaoberáme návrhom rozširujúceho modulu, ktorý poskytne platforme Minerva možnosť bezdrôtovej komunikácie. Výsledkom našej práce je adaptér, ktorý sa pripevní na platformu Minerva a následne sa do neho za pomoci konektora M.2 vloží náš rozširujúci modul. Modul podporuje štandardy Wi-Fi 4.2, BLE 5 a LoRa. Pre vybraný modul sme vytvorili komunikačné rozhranie určené na jednoduchú prácu s daným modulom. V práci ďalej uvádzame vypracované príklady a demo aplikáciu využívajúcu tento modul. Všetky komponenty sú otestované a fungujú podľa našich očakávaní.

In this thesis, we are concerned with the design of an extension module that will provide wireless communication capability to the Minerva platform. The result of our work is an adapter that is attached to the Minerva platform and then our expansion module is inserted into it using an M.2 connector. The module supports Wi-Fi 4.2, BLE 5 and LoRa standards. For the selected module, we have created a communication interface designed to work easily with the module. In the following, we present worked examples and a demo application using this module. All components are tested and work as we expect.
Wireless Communication Module for Educational Kit Minerva
Keywords: Minerva; FITkit; bezdrotovy modul; Wi-Fi; Bluetooth; LoRa; DPS; jazyk C; mikrokontrolér; MCU; Minerva; FITkit; wireless module; Wi-Fi; Bluetooth; LoRa; PCB; C language; microcontroller; MCU