Tudy a tam - Hašková, Tereza (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění)
Tématem bakalářské práce je krajina v místě bydliště studentky. Konceptem bakalářské práce je především vnímání kulturní krajiny. Akcent je kladen na aktualizace prožitků za pomocí výtvarných intervencí se socializačním potenciálem, jež mohou být důvodem setkávání místních obyvatel, zdrojem estetického zážitku, příjemného strávení volného času, procházky nebo sportování. Práce má ambice poodhalit neobvyklé perspektivy, nabídnout možnosti a zážitky jiného vnímání vesnice položené v údolí a po staletí utvářené v logice místní krajiny a z ní vyplývajících lidských potřeb. Hmotným výstupem bakalářské práce je místně specifické umělecké dílo, vyhlídkový bod, který se stane součástí zamýšlené série.

The topic of the bachelor's thesis is the landscape in the student's place of residence. The concept of the bachelor's thesis is primarily the perception of the cultural landscape. Emphasis is put on artistic interventions with the socializing potential, which can be the reason for meeting the locals, sources of aesthetic experience, pleasant leisure time, walking or sports. The work has the ambition to reveal unusual perspectives, to offer possibilities and experiences with different perceptions of the village in the valley, for centuries formed in the logic of the local landscape and the resulting human needs. The tangible output of the bachelor's thesis is the locally unique work of art, a vantage point that will become part of the intended series.
This Way That Place
Keywords: Krajina; vesnice; příroda; land art; vyhlídka; Dva duby; místně specifická instalace; občané; akce; propojování; trasa; Nový Rychnov; landscape; village; nature; land art; view; Two oaks; site-specific installation; citizens; action; interconnection; trace; Nový Rychnov