Návrh opatření pro rozvoj značky - Klíma, Adam (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2025)
Tato bakalářská práce zkoumá roli brandingu při utváření spotřebitelského vnímání v oblasti produktů na úlevu od bolesti, na příkladu české značky Capsicolle. Teoretická část vymezuje klíčové pojmy z oblasti brandingu, jako je identita značky, positioning, osobnost a brand equity, a zaměřuje se na jejich využití v oblasti farmaceutických a volně prodejných produktů. Analytická část hodnotí současný stav značky Capsicolle na základě kvalitativního výzkumu, analýzy spotřebitelů a srovnání s konkurencí. Mezi hlavní problémy patří nejednotná vizuální identita, nejasné umístění značky na trhu a slabé emocionální propojení se zákazníky. Návrhová část představuje strategická opatření pro rozvoj značky, včetně návrhu strukturovaného frameworku a doporučení pro posílení rozpoznatelnosti, důvěry spotřebitelů a odlišení na trhu. Cílem práce je vytvořit strategický základ pro rebranding Capsicolle, který podpoří její dlouhodobý růst a relevanci v konkurenčním prostředí.

This bachelor thesis explores the role of branding in shaping consumer perception within the pain relief industry, using the Czech brand Capsicolle as a case study. The theoretical part defines core branding concepts, such as brand identity, positioning, personality, and equity, with special attention to their application in pharmaceutical and over-the-counter (OTC) markets. The analytical part evaluates the current state of the Capsicolle brand through qualitative research, consumer analysis and competitive benchmarking. Key issues include inconsistent visual identity, unclear brand positioning and weak emotional connection with consumers. The proposal part introduces strategic measures for brand development, including a structured branding framework and recommendations for strengthening brand recognition, consumer trust and market differentiation. The goal of the thesis is to provide a strategic foundation for Capsicolle’s rebranding, ensuring long-term growth and relevance in a competitive environment.
Proposal for Brand Development Activities
Keywords: branding; identita značky; positioning značky; vnímání spotřebitelů; rebranding; produkty na úlevu od bolesti; OTC trh; Capsicolle; hodnota značky; farmaceutický marketing; branding; brand identity; brand identity prism; brand positioning; consumer perception; rebranding; pain relief products; OTC market; Capsicolle; brand equity; pharmaceutical marketing