Zaznamenávání trasy jízdy na motorce pro iOS - Pinka, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2017)
Cílem této práce je vytvořit mobilní aplikaci pro zaznamenávání jízdy na motocyklu na platformě iOS, která inovuje aktuálně dostupné řešení. Mezi přínosy patří vytvoření lepšího mechanismu pro detekci přestávky zaznamenávání, který umožní automatizovat pozastavování zaznamenání trasy v době, kdy uživatel nechce trasu zaznamenávat.Dále je aplikace rozšířena o organizaci záznamů a jejich vyhledávání. Ta je řešena pomocí tagů, které lze k záznamům přidat. Řešení významně zlepšuje rychlost vyhledání konkrétních jízd, pokud uživatel poctivě vyplní informace k jízdě. V implementační části práce je popsáno vykreslování velmi dlouhé trasy na mapě, jejíž části jsou barevně odlišeny podle rychlosti, která byla při zaznamenávání zaznamenána. Výsledkem celého úsilí je inovativní funkční aplikace, která je připravena pro reálný provoz.

The aim of the thesis is to create an innovative mobile application that can be used for tracking of motorcycle trips on iOS platform.The benefits include the improvement of automatic pause detection mechanism, which ignores movements that user do not want to include in the trip.Additionally, the application provides a way to organize records which helps user to find specific recorded trip.  This is solved by using tags that can be added to the records. The solution greatly improves the speed of finding specific routes if the user honestly fills information about trips. The implementation part of the thesis describes the drawing of a very long colored polyline on the map where colors represent speed of passing the places.As a result of all the effort there is an innovative, functional application that is ready for real usage.
Tracker of Motorcycle Trips for iOS
Keywords: mobilní aplikace; iPhone; iOS; MapKit; GPS; Swift; zaznamenávání trasy; mobile application; iPhone; iOS; MapKit; GPS; Swift; route tracking