Tvorba digitální katastrální mapy v části katastrálního území Vilantice - Vacková, Eva (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2012)
Cílem této diplomové práce bylo vyhotovit digitální katastrální mapu v části katastrálního území Vilantice, v osadě Chotěborky. V tomto katastrálním území je v současnosti platná analogová katastrální mapa v měřítku 1:2 880. V rámci této diplomové práce byla provedena i revize a doplnění podrobného polohového bodového pole s využitím technologie globálních navigačních družicových systémů a terestrické metody. Výsledkem této diplomové práce byla dokumentace revize a doplnění podrobného polohového bodového pole, měřické náčrty z etapy podrobného měření polohopisu katastrální mapy a vektorová kresba digitální katastrální mapy.

The Aim of this master`s thesis was creation of a digital cadastral map in the part of cadastre unit Vilantice, in Chotěborky. There is an analog cadastral map scale 1:2 880 in the cadastre unit Vilantice currently. Review and completion of the positional point field was done by technology of global navigation satellite system and terrestrial methods. Result of this master`s thesis were the documentation of the review and completion of the positional point field, mapping sketches and vector file of a digital cadastral map.
Creation of a digital cadastral map in the cadastre unit Vilantice
Keywords: katastr nemovitostí; digitální katastrální mapa; katastrální území; revize a doplnění podrobného polohového bodového pole; technologie globálních navigačních družicových systémů; cadastre of real estates; digital cadastral map; cadastre unit; review and completion of the positional point field; technology of global navigation satellite system