Experimentální překladač z češtiny do slovenštiny - Kadlec, Peter (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2015)
Cílem této bakalářské práce bylo seznámit se s metodami používanými pro automatický strojový překlad, navrhnout a implementovat systém pro překlad českých textů do slovenštiny a na závěr vyhodnotit úspěšnost vytvořeného systému pomocí standardních metrik.

Aim of this bachelor thesis was to get familiar with methods used in automatic machine translation, design and implement system for translation from czech to slovak and in the end with help of standard metrics score the created system.
Czech-Slovak Machine Translation
Keywords: štatistický strojový překlad; korpus; zarovnání; moses.; statistical machine translation; corpora; alignment; moses.