Návrh jednoduché inženýrské konstrukce - Macková, Lucie (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2012)
Bakalářská práce zpracovává metodiku výpočtu průhybů dle normy ČSN EN 1992-1. Nejprve se věnuje teorii potřebné k pochopení celého postupu a vysvětlení jednotlivých kroků. Dále jsou získané poznatky aplikovány při vzorovém výpočtu průhybů, který je proveden na 3 trámových prvcích různých konstrukčních výšek. Výsledné hodnoty jsou porovnány, aby bylo poukázáno na změny v konečných průhybech při rozdílných dimenzích konstrukce.

Bachelor’s thesis processes methodology of calculating the deflection according to norm EN 1992-1. First of all it deals with the theory necessary to understand the whole process and explanation of each step. Next learned lessons are applied in the model calculation of deflections, which is performed at 3 beam elements of different construction heights. The resulting values are compared to point out changes in the final deflection according to different dimensions of the structure.
Design of simple engineering structure
Keywords: Eurokód; mezní stavy; průhyb; ideální průřez; porušení trhlinou; dotvarování betonu; smršťování betonu; křivost; tuhost.; Eurocode; limit states; deflection; ideal section; cracking; creep of concrete; shrinkage; curvature; rigidity.