Rychlá detekce dopravních značek v obraze - Sochor, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2012)
Tato bakalářská práce se zabývá detekcí dopravních značek v obraze, přičemž cílem bylo zpracování v reálném čase. Nejprve budou popsány algoritmy a způsoby, jakými mohou být dopravní značky detekovány. Následně bude popsána detekce dopravních značek využívající jejich tvarů a úpravy tohoto algoritmu provedené v rámci této práce. V další části bude provedeno vyhodnocení výsledků, kterých se podařilo dosáhnout.

This bachelor thesis focuses on detection of traffic signs in real-time. First of all, algorithms used for traffic signs detection will be presented. Description of approach used in this thesis based on shapes of traffic signs and modifications of this algorithm will follow. Evaluation of accomplished results with this algorithm will be also presented.
Fast Detection of Traffic Signs in Image
Keywords: detekce; dopravní značky; Houghova transformace; Cannyho detektor hran; zpracování v reálném čase; Detection; Traffic signs; Hough tranform; Canny edge detector; real-time