Implementace programových prostředků pro mobilní zařízení - Zoufalý, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Diplomová práce se zabývá podrobnější analýzou a návrhem implementace systému pro práci s datovými terminály Motorola MC1000. Ty budou použity jako prostředek pro získání informací ze vzdáleného pracoviště. Data jsou z terminálů, ve kterých běží OS Microsoft Windows CE, pomocí dalších částí systému přes SQL databázi a XML rozhraní transformována do ekonomického software, kde probíhá vytváření faktur, zaúčtování pohybů, případně jiné operace. Naopak ten poskytuje vzdáleným zařízením číselníky produktů, skladů a další údaje nezbytné pro provoz. Systém najde uplatnění zejména ve skladech firem, kde bude zboží identifikováno pomocí čárových kódů, které jsou terminály schopné snímat. Pomocí systému bude možno vytvářet výdejky, příjemky, převodky a další doklady. Jejich zapracování do účetnictví je již ponecháno na dalším stupni, tj. ekonomickém software. Celý systém je postaven na míru pro software Pohoda firmy Stormware s.r.o., nicméně nic nebrání jeho využití společně s ekonomickými či jinými systémy dalších výrobců

This master's thesis analyzes and designs implementation of the system for handheld devices like Motorola MC1000. These devices will be used for retrieving information from remote workplace. Data is transformed through SQL database and XML interface by using other parts of the system into economical software, where invoices are created, items are accounted or other operations could be done. This economical software provides some tables like products, warehouses and other information needed for the operation. Best use of the system is in warehouses of companies where products are identified by barcodes, which can be read by handheld device. One can create various documents using this system like conveyances, issue cards, receive cards etc. The next level, which is economical software, is responsible for processing of documents. The whole system is made-to-measure for software Pohoda from Stormware s.r.o. Nevertheless it can be used with another economical, accounting or similar software without any problem.
Software for Mobile Devices
Keywords: Stormware Pohoda; ekonomický systém; Motorola MC1000; MS SQL; synchronizace; čárové kódy; EAN13; XML; C#; .NET.; Stormware Pohoda; accounting system; Motorola MC1000; MS SQL; synchronization; barcodes; EAN13; XML; C#; .NET