Mateřská škola - Křičenský, Adam (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2024)
Předmětem diplomové práce je vypracování vybrané části projektové dokumentace pro provádění stavby mateřské školy. Navrhovaný objekt se nachází ve městě Hrochův Týnec. Vstup do objektu je navržen ze severní strany. Řešený pozemek je rovinný a disponuje parkovacími místy pro 19 aut. Jedná se o dvoupodlažní, částečně podsklepený objekt, ve kterém jsou navrženy celkem 4 třídy. V prvním nadzemním podlaží je také navrženo zázemí zaměstnanců a kuchyně. V suterénu se nachází technické zázemí budovy a skladovací prostory. Objekt je založen na základových pasech z prostého betonu. Konstrukční sytém navrhovaného objektu je stěnový. Všechny svislé konstrukce v nadzemních podlažích jsou navržené z keramických tvarovek. Výjimkou je obvodové zdivo v suterénu, které je navrhnuto jako monolitické železobetonové. Vodorovné nosné konstrukce jsou tvořeny železobetonovými monolitickými deskami. Spojovací konstrukcí v objektu je železobetonové schodiště. Střecha je řešena jako plochá vegetační střecha s extenzivní zelení. Zateplení objektu je provedeno certifikovaným kontaktním zateplovacím systémem ETICS. Vzhled budovy dotváří kombinace bílé fasádní barvy a fasádní obklad z živico-cementových panelů pro imitaci dřeva, který je zvolen v odstínu zlatý dub.

The subject of the diploma thesis is the processing of a selected part of the project documentation for the construction of kindergartens. The proposed building is located in the town of Hrochův Týnec. The entrance to the building is designed from the north side. The plot is flat and has parking spaces for 19 cars. It is a two-story, partially basement building, in which a total of 4 classes are designed. Staff facilities and a kitchen are also designed on the first above-ground floor. The building's technical facilities and storage areas are located in the basement. The building is based on foundation belts made of simple concrete. The structural system of the proposed building is wall-based. All vertical structures in the above-ground floors are designed from ceramic fittings. The exception is the perimeter masonry in the basement, which is designed as monolithic reinforced concrete. The horizontal supporting structures are made of monolithic reinforced concrete slabs. The connecting structure in the building is a reinforced concrete staircase. The roof is designed as a flat vegetated roof with extensive greenery. The building is insulated using a certified ETICS contact insulation system. The appearance of the building consists of a combination of white facade paint and facade cladding made of resin-cement panels to imitate wood, which is chosen in the shade of golden oak.
Nursery School
Keywords: diplomová práce; mateřská škola; částečně podsklepený objekt; dvoupodlažní; novostavba; keramické zdivo; železobetonové monolitické stropní konstrukce; plochá vegetační střecha s extenzivní zelení; zateplení ETICS; stěnový konstrukční systém; diploma thesis; nursery school; partially basement building; two-story; new construction; ceramic masonry; reinforced concrete monolithic ceiling construction; flat vegetated roof with extensive greenery; ETICS insulation; wall structural system