Automatická detekce srdečních patologií pomocí vysokofrekvenčních složek komplexu QRS - Daňová, Ľudmila (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2021)
Cieľom tejto práce je analýza vysokofrekvenčných zložiek EKG na detekovanie srdcových patofyziológií. To je prevedené pomocou priemerovania vybraných QRS komplexov každého zvodu signálu , ktoré sú následne vyfiltrované v rozmedzí 500-1 000 Hz. Následne je vytvorená obálka signálu a tu sú detekované maximá. Na základe vzájomnej polohy týchto maxím naprieč zvodmi je potom možné detekovať o aký signál sa jedná.

The aim of this thesis is to analyse high-frequency ECG to detect some heart diseases. This is performed with averaging of selected QRS complexes for each lead of the signal; these are then filtered in range 500-1 000 Hz. After that the envelope of the signal is done and here the peaks are detected. Based on mutual positions of this peaks, it is possible to detect what kind od signal we treat.
Automatic detection of heart pathologies using high-frequency components of QRS complex
Keywords: Vysokofrekvenčný elektrokardiogram (HF EKG); QRS komplex; blokáda ľavého Tawarovho ramienka; blokáda pravého Tawarovho ramienka; High-frequency electrocardiogram (HF ECG); QRS complex; Left Bundle Branch Block; Right Bundle Branch Block