Analýza postojů v oblasti automobilového průmyslu - Bezák, Adam (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2017)
Cieľom tejto práce je oboznámiť sa so základnými metódami analýzy postojov na sociálnych sieťach.  Téma práce je zameraná na automobilový priemysel, avšak princíp práce je možné použiť na akékoľvek iné skúmané odvetie. Podstatou praktickej časti je získanie dát zo sociálnych sietí, ich analýza a následná indexácia do ElasticSearch databáze. Ďaľším cieľom práce je tieto dáta vizualizovať prostredníctvom portálu. Vytvorený webový portál poskytuje rôzne štatistiky popredných automobilových značiek, prehľad nových trendov alebo vizualizáciu názorov na konkrétne aspekty jednotlivých automobilov.

The main theme of this thesis is to familiarize with the basic methods of sentiment analysis on social networks. Thesis’s theme is aimed on the automotive industry, although this prinicipal can be used in any different examined branch. The basis of the practical part is to obtain data from the social networks, analyze them and then index them into ElasticSearch database. Another goal of the thesis is to visualize these data by means of a web portal. Created web portal provides various statistics of the leading automobile brands, an overview of new trends or the aspect visualization of the individual cars.
Sentiment Analysis in Automotive Industry
Keywords: Twitter; Facebook; extrakcia dát; analýza postojov; vizualizácia; strojové učenie; lexikón; Twitter; Facebook; data extraction; sentiment analysis; visualization; machine learning; lexicon