Hodnocení ekonomické situace zvolené korporace a návrhy na její zlepšení - Kolmanová, Lenka (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2019)
Diplomová práce hodnotí ekonomickou situaci Zemědělského družstva Kunžak prostřednictvím vybraných interních a externích analýz s přihlédnutím ke specifikům oboru. Teoretická část vysvětluje pojmy a uvádí vzorce, které jsou klíčové pro další části práce. V analytické části je nejprve představena společnost, poté jsou provedeny jednotlivé analýzy. Na jejich základě jsou formulovány návrhy a doporučení ke zlepšení ekonomické situace společnosti.

The master´s thesis discusses economical situation of the Agricultural Cooperative Kunžak using selected internal and external analyses, considering specifics of the discipline. The theoretical part explains terms and there are listed formulas which are necessary for next parts of the thesis. In the analytical part the company is presented and then particular analyses are made. Based on the analyses, proposals and recommendations for improvement of economical situation of the company are formulated.
Assessment of the Economic Situation in Selected Corporation and Proposals for its Improvement
Keywords: SLEPTE analýza; Porterův model 5 konkurenčních sil; finanční analýza; SWOT analýza; zemědělství; SLEPTE analysis; Porter´s five forces analysis; financial analysis; SWOT analysis; agriculture