Aplikace pro implementaci morfologických operací v digitálních obrazech - Kečkéš, Miroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2010)
Táto práca sa zabýva implementáciou základných morfologických operácií v binárnych a šedo-tónových digitálnych obrazoch. Čiastočne sa venuje vyplňovaniu oblastí a prahovaniu, ako základnej metóde segmentácie. Práca je rozdelená na dve časti. Prvá časť sa venuje teoretickému rozboru jednotlivých morfologických operácií a je rozdelená na štyri kapitoly. Prvá kapitola sa zaoberá základnými pojmami používanými v morfológii a základnými operáciami pre binárne a šedo-tónové obrazy. Druhá kapitola sa venuje segmentácii prahováním, ktorá je významná pri predspracovaní obrazu. V tretej kapitole sú uvedené základné metódy používané pri vyplňovaní oblastí. Posledná kapitola sa zaoberá jednotlivými funkciami pre implementáciu jednotlivých operácií do ukážkovej aplikácie. Druhá časť obsahuje samotnú realizáciu aplikácie.

This thesis deals with the implementation of basic morphological operations on binary and gray-tone digital images. Partly devoted to filling in areas and thresholding, as the basic method of segmentation. The thesis is divided into two parts. The first part deals with the theoretical analysis of the various morphological operations and is divided into four chapters. The first chapter deals with basic concepts used in morphology and basic operations on binary and gray-tone images. The second chapter deals with the segmentation threshold, which is relevant for pre-treatment image. The third chapter describe the basic methods for filling areas. The last chapter deals with various functions necessary to implement the various operations in the sample application. The second part contains the actual implementation of applications.
Application for Implementation of Digital Images Morphological Transformations
Keywords: morfológia; dilatácia; erózia; prahovanie; vyplňovanie; morphology; dilate; erode; thresholding; area filling